Wie zijn wij

Wij zijn Sandra Smit en Linda Neves.
Wij hebben gezamenlijk deze stichting opgezet omdat we eindelijk na jaren onze passie en hart willen volgen!

Sparkling Treasure is tot stand gekomen na het vele reizen en projecten die ik (Sandra Smit) heb gedaan in het buitenland. Zoals Brazilië in de sloppenwijken, Thailand in de boerendorpen, Aruba in de achterstandswijken. Deze projecten deed ik vrijwillig of naast mijn werk. En hielp dan mee het project opbouwen of juist begeleiding bieden  Ik miste vaker de vreugde in de projecten en wat ik dus zelf toevoegde. De basis was er wel, zoals opvanghuis of eten maken, maar de activiteiten deed ik verzinnen en zelf met de kinderen opstellen. Je zag dan dat de kinderen een doel hadden en dat ze vrolijk, zenuwachtig en enthesoist werden. Alleen al omdat ze dit nog nooit hadden gedaan of hadden meegemaakt. Dit was voor hun een uitdaging en liefdevol iets, ze vergaten soms de ellende even waar ze in zaten. En vanuit dit punt ging mijn hart altijd een slag harder slaan.
Ik wilde altijd iets doen om de kinderen te zien lachen of te zien stralen, dat maakte mij ook weer blij. Want van de vele situaties waar de kinderen in zaten, werd ik niet vrolijk. Daarom was nu de tijd rijp om eindelijk de kracht te bundelen om deze stichting op te zetten. Ik Nu zet ik mij  in voor arme, zieke of weeskinderen. Om mijn kwaliteiten en eigen ervaringen te bundelen en voor hun leuke dingen te doen.

Doel: om een kind in een bepaalde situatie weer te laten lachen en stralen als een Star! Dit geeft ze weer beetje hoop en vreugde. De kracht om door te gaan en dat ze niet alleen zijn.

Ik, Linda Neves, ontmoette Sandra Smit tijdens mijn stage op Aruba. We woonde in hetzelfde appartement complex voor stagiaires. We zijn toen bevriend geraakt en hebben na ons vertrek uit Aruba contact gehouden in Nederland.
Na mijn afstuderen besloot ik eerst het land van mijn ouders te bezoeken voordat ik de rest van de wereld ging verkennen. Tijdens mijn bezoek aan Sao Vicente vroeg een straatkind, voor mijn hotel, meerdere malen om geld. Aangezien ik liever geen geld geef vroeg ik hem mee te gaan naar de dichtbij zijnde supermarkt. Samen met hem ging ik de winkel in en tot mijn verbazing pakte hij basisproducten: melkpoeder, suiker en beschuit. Ik vroeg hem voor wie hij deze producten meenam en hij beantwoordde:” voor mijn kleine zusje”. Dat brak mijn hart, vanaf dat moment heb ik me altijd ingezet voor de straatkinderen op Kaapverdië.
Met behulp van de Sparkling Treasure projecten wil ik de straatkinderen een mooie dag bezorgen zodat ze even niet aan hun problemen hoeven te denken en kunnen stralen en genieten al is het maar voor even. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Namens ons en de stichting hopen we dat iedereen ons volgt en beetje Liefde deelt.
Bedankt voor iedereen zijn inzet en steun. Blijf ons volgen!

Sparkling Treasure is een stichting die zich inzet voor kansarme en weeskinderen in buitenland. Met als doel leuke activiteiten te organiseren.